Pāriet uz galveno saturu

Ziņas

Tiek rādīti šajā datumā publicētie ziņojumi: februāris, 2011

Ceļzeķes Andai / Knee sock's for Anda

Ja pareizi atceros, tad Andai šīs zeķes apsolīju "kaut kad rudenī" pirms kādiem diviem gadiem. Ziema it kā iet uz beigām (es vismaz tā ļoti, ļoti ceru), bet gan jau kādu laiciņu vēl nāksies siltās zeķēs staigāt. Adītas parastajā labiskajā rakstā un lai vieglāk rindiņas skaitītos, abos sānos pīnīte. Sākotnēji uz katras adatas bija uzmesti 19 valdziņi, kas tika samazināti līdz 14 valdziņiem. Dzija: Read Heart Lisa Color (100% akrils) 3 x 50g Adatas: 3.5mm

Dāvanas / Gifts

Pirms kāda laiciņa man bija dzimšanas diena. Ja saņemtās dāvanas nebūtu saistītas ar manu hobiju, šo faktu noklusētu. Draugi man uzdāvināja dāvanu karti grāmatnīcā: "Lai nu kurš, bet tu noteikti zināsi ko ar to iesākt!" Viena no grāmatām, ko izvēlējos ir "Tamborēsim zeķes". Kā var pamanīt pēc maniem darbiem, ar tamboriem drīzāk esmu uz jūs un tāpēc šāda izvēle. Protams, internetā esmu sasēņojusi kā tamborēt zeķes, vienas citas grāmatas versiju. Bet ir diezgan daudz lietu, kuru gadījumā es neatbalstu pirātismu. Un grāmatas ir viens no tiem gadījumiem. Otra dāvana, kas saistīta ar manu hobiju ir rokdarbu plauktiņš - no Kundziņa. Man ir radošais stūrītis, ar tur valdošo māksliniecisko "kārtību". Laikam jau manam Kundziņam apnika šī mana "radošā kārtība" dīvana galā. Tā kā veikalos nevarēju atrast tādu kā gribu un viens labs kolēģis teicās pazīstam galdnieku, uzzīmēju plauktiņu ar vajadzīgajiem izmēriem tīri aiz intereses, lai noskaidrotu cenu. Par

Ceļzeķes / Knee sock

Kaut kad sen apsolīju savai draudzenei Andai uzadīt tik pat foršas ceļzeķes kā manējās . Tad nu beidzot saņēmos un iesāku.

Cepure Klāviņam / Baby hat for Klāviņš

Klāviņš atrāda savu jauno štāti. Mana pirmā bēbīšu cepure pabeigta. Diezgan veiksmīgi, jo nekas nebija jāārda un jāpārada. Man jau liekas, kad nedauz par lielu sanākusi, bet mamma Liene saka, kad ir ok. Derēšot ilgāku laiku. Apraksts angļu valodā atrodams ŠEIT . Adatas: 3.5mm un 3mm Dzija: BBB Filati New Master (82% Merino, 18% Acrylic) Izlietoju ~50gr Nu cik var to zibspuldzi zibināt man gar acīm!

Mīlestības pilnu Valentīndienu / Happy Valentine's day

Galda salvete / Table napkin

Kamēr Klāviņš pielaiko cepuri , tikmēr vakaros knibinos ap tamborīkli. Esmu iecerējusi pavisam vienkāršu galda salveti (par galdautu gluži to nevar nosaukt). Protams, daudz vienkāršāk būtu nopirkt veikalā, kā arī tas būtu finansiāli izdevīgāk. Bet ko lai dara, kad tie izmēri, ko esmu iecerējusi nav nopērkami. Ir lielākas salvetes un ir arī mazāka izmēra. Bet man vajadzīgais nav! 

Cepure bēbītim / Baby hat

Līdz šim apzināti vairījos no bēbīšu cepuru adīšanas. Viņiem galviņas tik mazas un trauslas. Bet nu pēc šādas morālas apstrādāšanas Skypā, nekas cits neatlika, kā piekrist.  ... Lienux : čau... Mēs ar Klāviņu gribam veikt pasūtījumu pie Tevis, varam? Kikii: ko tieši Klāviņš vēlas Lienux: Klāviņam būs tulīt par mazu cepure āra Lienux: varētu ko tādu kā šī ...bet varbūt visu tajā sviķelī, lai vieglāk uzvilkt un ilgāk der un piestiepjas pie galviņas... Lienux: tev iespēja uztaisīt super bēbju cepuri, tādas vēl tavā blogā nav.. Lienux: varētu strīpainu.... horizontāli strīpas Kikii: ehh es parasti visus šuju nost, kas grib bēbju cepures Lienux: pat neiedomājies mani atšūt :D Lienux: pareizāk sakot Klāviņu Lienux: es domāju, ka pat vari pēc šī paša parauga, ko tev sūtīju, bet varbūt visu tajā valnīšveidīgajā, jo tā būs krietni vieglāk uzvelkama un labāk piegulēs galviņai Kikii: bet tu taču atceries, kā man gāja ar tavu bereti, kuru arī mēģināju atšūt Lienux: nu jā, bet Tev t

Sirsniņu sedziņa ratiem / Baby heart blanket

Beidzot gatava. Nekā sarežģīta šādas sedziņas tamborēšanā nav, vienīgi tas prekš manis ir diezgan laikietilpīgs process. Šī sedziņa ceļos uz Liepāju, pie mana brāļa dēla, mazā Intara. Pirms sedziņas tamborēšanas piemetu uz datora aptuveno izskatu , lai procesa laikā būtu pēc kā aptuveni vadīties. Sākotnēji bija doma vienu motīvu ar sirsniņu un vienu vienkrāsainu motīvu, likt vienu aiz otra. Bet procesa laikā sapratu, kad krāsainā dzija ir pietiekami, lai katrā motīvā ietamborētu sirsniņu. Kā arī lai samazinātos pamata dzijas (šampanieša krāsas) patēriņš. Pavisam kopā uztamborēti 80 gabaliņi, 11cm x 11cm lielumā. Pleda izmēri 94cm x 116cm. Tamboradata: 2.5mm Dzija: kopā izlietots 700gr Pehorka  Кашемировая  (50% merino, 50% cashmere) 50gr=200m šampanieša krāsa - 10gab. oranžā krāsa - 1gab. zaļā krāsa - 1gab. Pehorka  Детский каприз  (60% merino, 40% microfiber) 50gr=225m zilā krāsa - 1gab. Midara  Baby  (70% merino, 30% dralon) 50gr=200m sarkanā krāsa - 1gab.

Lācēns / Little Bear

Mazais Mārtiņš atrāda rūķa sagādāto (manis adīto) Ziemassvētku dāvanu - "Lāču jaku". Pieliku mammu Laimu pie darba, kamēr gatavoju viņai tēju. Jo viņa visu laiku aizbildinājās: "Man fočikam aķītis tukšs un nevaru atrast lādētāju." Onkulis lielais Mārtiņš palīdz iepozēt. Pavisam cits skats jakai uz modeļa!