Pāriet uz galveno saturu

Ziņas

Tiek rādīti šajā datumā publicētie ziņojumi: janvāris, 2011

Bērnu sedziņa procesā / Baby blanket in process

Pagājušajā gadā iesāktais darbiņš. Steidzu pabeigt, jo kuru katru dienu mazais ķipars, kam šī sedziņa domāta, ieraudzīs pasauli. Visi kvadrātiņu vidiņi, sirsniņas formā, ir satamborēti. Vēl tikai kādām 40 sirsniņām apkārt jāaptamborē. Un viss jāsaliek kopā.

Dūraiņi ar kapucīti / "Glittens" convertible mittens

Šie cimdiņi tikai manai priekšniecei. Viņa arī pati šad un tad mēdz šo un to uzadīt. Bet kā viņa pati saka: "Ar maniem adīšanas tempiem labi ja uz Jāņiem. Bet cimdus gribas jau tagad." Dzija: Midara "Master" (35% vilna, 30% alpakas vilna, 35% akrils) Adatas: 2.5mm (zeķu) Atbilde uz Zanes komentāru: Vai ir kaut kāda iespēja iegūt šo brīnumaini debešķīgo darinājumu - "Twilight" cimdu parauga izskaidrojumu latviešu valodā? Visu, kas un kā precīzi neaprakstīšu, bet došu nelielu pavedienu, pīnes tehnisko rakstu. Shēma ir divās krāsās uzzīmēta, jo tieši tāds ir sadalījums uz adatām, man adot. Šī pīne veidojas no divām kopā saliktām pīnēm.  Pārējo daļu var adīt vienkārši labiski vai, piemēram, 2x2 sviķelī.

Nošļukusī cepure / Slouchy beanie

Mana drauga mazā māšele, Lauma savā īpašumā ieguva šāda tipa cepuri pagājušajā gadā . Šogad Lauma palūdza, lai uzadu viņas sirdsāķītim. Bet kas ir komiskākais, abi ierakti ir datēti ar 13. janvāri! Modeles lomā, kā ierasts iejutās mana darba kolēģe Sintija. Adatas: 3mm (zeķu adāmās) Dzija: ~100gr Teksrena Process: Uz katras adatas uzmetu 33 valdziņus (4 x 33 = 132). Valnītis - 7 rindas 1x1 sviķelī. Tālāk ~16cm adīju tikai labiski. Nākamajos 14cm pamazām sāku cepuri sašaurināt. Katras adatas beigās saadīju 2 valdziņus kopā. 8 rindas adīju tikai labiski. Un tā vairākas reizes. Pats pēdējais noraukums. Pirmoreiz cepurē to adīju tāpat kā zeķei purngalu noraucot. Tas ir katrā rindā, katras adatas pēdējos divus valdziņus saadīju kopā. Gatavs. Pušķītis pēc vēlmes.

Zeķes vīrietim / Men socks

Pirmais šī gada darbiņš. Tiesa gan, iesāku šīs zeķes adīt vecajā gadā. Kaut gan man bērnībā oma mācīja, kad jaunus darbus gada izskaņā nevajagot iesākt. Esot tāds ticējums utt. Red Heart zeķu dzija no manas zilās jakas . Jā, jā sāku ārdīt jaku ārā, neskatoties uz iebildumiem komentāros. Nu negāja man tur kaut kas beigās pie sirds. Un ticiet man, manā skapī kodēm barības jau tagad ir vairāk kā vajadzētu. :) Nekas nav mainījies, vēljoprojām man ir klikšķis uz vienādu rindiņu skaitu! :D

Prieks / Joy

Pirmdien saņēmu negaidītu zvanu no veikala Kanclers. Es esot vinnējusi loterijā šī gada simbolu - Zaķīti. Pat biju aizmirsusi, kad tādā loterijā piedalos. Kanclers pēc būtības ir kacelejas preču veikals ar plašu hobijlietu sortimentu. Kā arī principā ir vienīgais veikals, kur Jelgavā tirgo dziju ar kaut cik man pieņemamu izvēles iespēju. Otru lietu, M.Slavas grāmatu "Latviešu rakstainie cimdi" sagādāju pati. Izrādās nav nemaz tik vienkārši nopirkt ~ 20 gadus atpakaļ izdotu grāmatu. Pēc šīs grāmatas radās vēlme pirms kāda mēneša, kad "sacepos" par vienas amerikānietes bloga ierakstu . Kur latvju raksts saulīte, tiek piespēlēts kaimiņu lielvalstij Krievijai. Man gan mēģināja oponēt Jūlija šajā jautājumā, jo Krievijas senās zīmes esot ļoti līdzīgas mūsējām. Kā arī Jūlija atsūtīja kaudzīti ar linkiem, bet vienalga viņai nesanāca mani pārliecināt! Starp citu šodien (6.janvāris) ir pēdējā balsošanas diena, kad vari man izlīdzēt un NOBALSOT par manu modīgo EGLĪTI . Pašlai

Skaties kur ej / Watch where you go

Momentfoto ar telefonu. Pusdienlaikā mazliet paskraidīju pa pilsētas centru un pavēros augšup.