Pāriet uz galveno saturu

Ziņas

Tiek rādīti šajā datumā publicētie ziņojumi: jūlijs, 2009

Jaka no Drops

Noskatīju vasaras sākumā sev šo jaciņu iekš Drops Design . Iepatikās. Vienīgi es to adīju no vasarīgākas dzijas - Rowan Damask ( 57% viskoze, 22% lins, 21% akrils). No sākuma bija dzija - pirkta pavisam dīvainā veikalā par pavisam smieklīgu cenu (0.39). Iepirku 14 ficītes. Viena ficīte 50g. Trīs palika pāri. Jaka adīta pavisam vienkāršā rīsu (pērļu) rakstā. Atšķirībā no orģināla es izdomāju, kad man vajag ar trīs pogām. Vienīgi krādziņš man gan sanāca tāds kā jūrnieku krekliem. Nu nebija tas tā plānots. Bet ko darīt ja trešo reizi ir slinkums pāradīt. Un tas tikai tāpēc, kad nespēju iebraukt tajos orģinālajos aprakstos, kur visa info ir viens vienīgs teksts. Šai jakai testēju, reiz kādā no forumiem lasītu informāciju, piedurkņu adīšanu no augšas. Lai nav jāšuj, ada uzreiz klāt. Super! Tagad tikai tā darīšu. Man tā riebās piedurknes šūt klāt. Ideāls variants!

Pulkstenis

vienkārš pulkstenis, kurš ir palicis bez siksniņas puksteņa jaunā siksniņa, aizdare ar podziņām un te kopskats uz īpašnieces rokas

Īsta vilnas dzija

Biju nelielā atpūtas braucienā uz Tatriem Polijas teritorijā. Jau pirmajā dienā ar Lieni nonācām pie secinājuma kalni ir forši, bet tikai caur autobusa logu vai no attāluma. Otrajā dienā devāmies iekarot Zakaponi. Tā nu lēni pastaigājoties pa galveno ielu un ik pa laikam apskatot ielu tirgotāju piedāvājumu, pamanīju sev ko tīkamu - vilnas dziju. Noskaidroju cenu un nespēju atturēt ies no piedāvājuma. Mājās pārbraucu ar iepirktiem 2kg. Izmaksāja tas man tikai 10 latviešu naudiņas.Būs pašai un būs omei zeķu adīšanai. Starp citu ome ir tas cilvēks, kas man bērnībā iemācīja gan adīt, gan tamborēt. Paldies viņai par to. Salīdzināšanai pieliku klāt parasto 100g ficīti. Bet nu bildē tas kalns tik liels nemaz neizskatās Jau tiek adīts paraudziņš. Klāt pievienoju ļoti smalku vilnas pavedienu.

Tunika

Tik ļoti gribēju sev tuniku, jeb kā mans draugs saka kurta (tā Indijā tunikas sauc). Ilgi nevarēju atrast, kas man uzšūs, tad nu ķēros pie darba pati. Mājās bija aizķēries melanžētais dzeltenīgais tambordiegs. Pārējos dabūju piepirkt. Sākotnēji biju iecerējusi viscaur melanžētu, bet tieši šo toni vairs nekur neatradu. Arī pasūtīt nevarēju, jo krāsas kods bija sen jau kā izmests. Tad nu nācās mazliet improvizēt un piemeklēt kaut ko savādāku. Kopā iztērēju vienu to lielo (Maxi, laikam) melanžēto 100g un septiņus YarnArt Violet 50g. Kopā sanāk 450g, tika iztērēti manai tunikai. P.S. Kad jau mana tamborētā tunika gandrīz bija gatava, tiku arī pie auduma tunikas. Paldies Zandiņai , kas tik operatīvī sašuva.

Tamborētas kediņas

Liene ieraugot rozā kediņas, nomainīja savu raudzību standartu, beidzot. Viņas kolēģim - basketbola fanam - ir nesen piedzimis dēliņš. Tad nu sarūpēto Nike Džordana sērijas botiņas pirmajiem dzīves mēnešiem papildinās manis darinātās.

Tamborēta jaciņa

Nejauši internetā atradu interesantu shēmu. Kur var iztikt bez sānu un roku vīļu sašūšanas. Un radās vēlme uztamborēt. Šī jaciņa būs komplektā ar rozā kediņām. Manuprāt, būs ļoti jauks raudzību komplektiņš. Vēl tikai jakas aizdarei ir dažas spiedpogas jāiešuj.