Pāriet uz galveno saturu

Ziņas

Tiek rādīti šajā datumā publicētie ziņojumi: janvāris, 2010

Pleds

Šogad esmu uzsāku savu LIELO projektu. Tamborēts pleds. Plānotais izmērs 150 x 200 cm. Viena tamborētā kvadrāta izmērs ir 10 x 10 cm. Ja mani aprēķini ir pareizi, tad man vajadzēs "tikai" 300 šādus kvadrātiņus. Esmu plānojusi šo pledu darināt no Latvijā ražotās 100% vilnas dzijas. Zaļā un rozā dzija ir no "Limbažu Tīne", bet orandžā "Klippan Saule". Katrā ziņā uz doto mirkli esmu pilna apmņēmības un tie 300 gab. mani pagaidām nebaida. p.s. uz doto mirkli ir gatavi 14 kvadrātiņi :)

Cepure

Vienu brīdi jau man sāka likties, kad šī tipa (rasta) cepures vairs nav aktuālas un no top lietām jau tā kā izgājušas. Bet izrādās es savos pieņēmumos laikam būšu kļūdījusies. Un izrādās "must have" ir pušķis cepures galā! Tāpat gribēju beidzot uzrakstīt tādu kā pamācību, kā tās top. Bet dzija bija daudz rupjāka nekā parasti izmantoju. Līdz ar to adīju pēc mazliet citādākiem principiem nekā ierasts. Nu jaa, neizpalika arī process ĀRDĪT. :D Adīju uz zeķu adatām 5mm. Resnākās ko atradu savā saimniecībā.

Bumbiņas

Sveicieni un visa laba vēlējumi jaunajā Tīģera gadā! Beidzot iemēģinu roku bumbiņu aptamborēšanā! Jau sen gribēju pamēģināt. Nekā sarežģīta izrādās tur nav. Mana lielākā problēma ir savā pilsētā atrast pareizā lieluma koka bumbiņas, ko likt iekšā. Iemēģinu roku pamācības rakstīšanā. Nepieciešams: Tambordiegs (izmantoju Īris) Tamboradata (izmantoju No 1.6mm) Koka bumbiņas (izmantoju ar diametru 1,7 cm) 1. rinda: Veidojam pīnīti no divām gaisa cilpiņām. Otrajā cilpā no adatas iztamborējam 6 īsos stabiņus. Ar savienojuma stabiņu nobeidzam rindu. 2. rinda: Pieaudzēšana. Katrā cilpiņā tamborē pa diviem īsajiem stabiņiem. Pavisam kopā 12 stabiņi sanāk. 3. rinda: Pieaudzēšana. Katrā trešajā tamborējam pa diviem īsajiem stabiņiem. Kopā 16. 4. rinda: Pieaudzēšana. Katrā trešajā tamborējam pa diviem īsajiem stabiņiem. Kopā 21. 5.-7. rinda: Tamborējam bez pieaudzēšanas, katrā rindā pa 21 īsajam stabiņam. 8. rinda: Samazināšana. Iztamborējam divus īsos stabiņus. Tad ir divi (trešais un ceturtais)